Συναντήσαμε τον Βασίλη Αλαμάνο, ηγετικό μέλος του Corfu Mountain Trial, με αφορμή τον διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα για 6η συνεχόμενη χρονιά, με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο και με τον αγώνα να φιγουράρει στο επίσημο αγωνιστικό καλαντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ορεινού τρεξίματος.
Ο Βασίλης Αλαμάνος μετρά πολλές συμμετοχές σε 20 Πανελλήνιους αγώνες κωπηλασίας [1989-2008] με αρκετά μετάλλια και νίκες (1η θέση σε πανευρωπαϊκό κύπελλο κωπηλασίας στο σκιφ και στο διπλό σκιφ το 1994, διακρίσεις σε διεθνή τουρνουά με την εθνική ομάδα, 14η θέση στο Παγκόσμιο εφήβων στο σκιφ το 1994,
συμμετοχή σε 4 μαραθώνιους Αθήνας, 8 μαραθώνιους Ολύμπου, συμμετοχές σε διάφορους αγώνες στην Ελλάδα Πήλιο, Παρανέστι, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Τζουμέρκα,
Ανδόρα170, 3 Βαρκελώνη100, Μοντ Μπλαν 120).
W Η σχέση σου με τον αθλητισμό κρατάει από παλιά από κωπηλασία, σε αγώνες ορεινού τρεξίματος με πολλές συμμέτοχες σου σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο επίπεδο.
Πόσο εύκολη ήταν η μετάβαση σου από την κωπηλασία στο ορεινό τρέξιμο;
Β.Α Η μετάβαση ήταν σχετικά εύκολη γιατί οι μυϊκές ομάδες είναι σχεδόν ίδιες που χρειάζονται στα πόδια, έχει περίπου τον ίδιο Κύκλο προπόνησης και είναι αρκετά εγκεφαλικό όπως και η κωπηλασία.
W Ποιο ήταν το ερέθισμα που σου έκανε κλικ για να ασχοληθείς με το ορεινό τρέξιμο;
Ποιους αθλητές θαυμάζεις, θεωρείς πρότυπα;
Β Α Ήταν ένα στοίχημα με ένα συναθλητή μου όπου έτρεξα τον κλασικό μαραθώνιο πρώτη φορά το 2004 και το επόμενο στοίχημα ήταν ο Όλυμπος.
Μακράν ο πρώτος αθλητής είναι ο Kilian Jornet, όπου φέτος θα επιχειρήσει να ανέβει τρέχοντας στην κορυφή του Έβερεστ.
W Πόσο διαφορετικό είναι το Ορεινό από το αστικό τρέξιμο για το μυαλό και το σώμα;
B A Το ορεινό τρέξιμο θέλει κοφτερό μυαλό για να προσαρμόζει ο αθλητής άμεσα καιρικές συνθήκες, μορφολογία εδάφους, ένδυση, τεχνική εδάφους και διατροφή κατά την διάρκεια ενώ το αστικό με ένα ρολόι και ένα τέμπο τρέχεις για ώρες και παλεύεις με την σκέψη και το ρολόι σε ένα ίδιο τοπίο αντίθετα με το ορεινό που αλλάζεις εικόνες.
W Όχι μόνον αθλητής ορεινού τρεξίματος αλλά και ηγετικό μέλος του Corfu Mountain Trial. Μίλησε μας λίγο για το όλο εγχείρημα.
B A Ξεκίνησε από μια συζήτηση με τον Προκόπη Αρκουδή και τον Ζαν Πωλ, στην επιστροφή μας τον Αύγουστο του 2011 από το Μοντ Μπλαν. Ήταν σε όλους άγνωστο το ορεινό τρέξιμο στο νησί και έτσι καλέσαμε αθλητές αλλά δεν περιμέναμε ούτε εμείς να πάρει αυτήν την έκταση
W Το τρέξιμο και ειδικά το ορεινό τρέξιμο έχει αρχίσει να κατακτά πολλούς φαν και στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια σε αυτό φυσικά έχει βοηθήσει το C.M.T
Για κάποιον που θα ήθελε να δοκιμάσει τι θα τον συμβούλευες; [εννοείτε ότι θα έχει την σωματική υποδομή]
B A Να το δει σαν διέξοδο από την καθημερινότητα, να έρθει στην κοινότητα και σιγά σιγά θα μπορέσει να γίνει κομμάτι της ζωής του. Είναι πολύ εύκολο και ενδιαφέρον.
- Άρθρα/
- Δραστηριότητες/